Clipboard Publishing - Baaz - nieuws

U bent hier

Abonneer op feed Baaz - nieuws

Serious Request levert weinig op voor Haarlemse ondernemers

Volgens Haarlemse ondernemers op en rond de Grote Markt levert Serious Request weinig tot niets op.

eBook: 50 Do’s en Don’ts voor succesvol zakelijk netwerken

Netwerken, hoe pak je dit nou goed aan? Rob B. Tol, oprichter van NetwerkAcademie, schreef het eBook: ‘50 Do’s en Don’ts voor succesvol zakelijk netwerken’.

Tips om 2015 goed te beginnen

Het einde van 2014 nadert en dat betekent voor de meeste ondernemers dat ze het druk hebben. Misschien is het handig om toch alvast vooruit te kijken, bijvoorbeeld: wat wil je in 2015 anders doen? Wellicht kunnen deze tips je op weg helpen.

Veel bekende namen verdwenen uit straatbeeld

Er zijn zo'n 22.000 winkels verdwenen uit het Nederlandse straatbeeld, zo laat marktonderzoeker Q&A weten.

Kick.start: RestaurantZaken

Iedere editie van Baaz stellen we drie veelbelovende startups aan je voor. Vandaag aan het woord: Martein du Jour en Samia Benhayyoun van RestaurantZaken.

Kick.start: MarketingMed

Iedere editie van Baaz stellen we drie veelbelovende startups aan je voor. Vandaag aan het woord: Chelsea Bosters van MarketingMed.

Kick.start: AltijdKoffie

Iedere editie van Baaz stellen we drie veelbelovende startups aan je voor. Vandaag aan het woord: Carolien Goudriaan van AltijdKoffie.

Geven en ontvangen; de gunstenbank

Sommige mensen zeggen ‘Het leven is geven en nemen’, maar dat is natuurlijk niet waar. Je moet geven en ontvangen. Dat werkt veel beter geloof ik. Niet opeisen dat je recht hebt, maar gewoon wachten totdat je iets krijgt. Komt vanzelf. De Nederlandse taal zit vol met mooie spreekwoorden hierover, zoals ‘Wie goed doet, goed ontmoet’.

Pitchen, hoe doe ik dat?

Een goede pitch moet volgens Maarten Colijn van Professional Capital kort zijn, zodat de potentiële klant je boodschap na kan vertellen.

Interessante boeken voor ondernemers

Ondernemen is een vak apart. Het valt soms niet mee om je bedrijf dag in, dag uit draaiende te houden. Haal je inspiratie bijvoorbeeld eens uit een goed boek dat speciaal geschreven is voor ondernemers.

Voorkom vuurwerkschade met deze tips

Vuurwerk zorgt elk jaar weer voor een forse schadepost voor bedrijven. De schadelast door vernielingen is dan ook vijf keer hoger op 1 januari dan op een gemiddelde andere dag, zo meldt verzekeraar Delta Lloyd . Met deze tips zorg je voor minder schade.

VAR-verklaring blijft bestaan

De VAR-verklaring blijft voorlopig even bestaan, zo heeft de Tweede Kamer gisteren besloten, maar staatssecretaris Wiebes had dit liever anders gezien.

Spyker failliet verklaard

In een persbericht meldt Spyker dat het bedrijf vandaag in de rechtbank failliet is verklaard. Eerder deze maand kreeg Spyker nog uitstel van betaling, maar dat heeft niet mogen baten. Nadat een overbruggingskrediet niet op tijd is bereikt is het nu einde verhaal voor de autofabrikant.

De Pier aankomende zomer weer open

De Scheveningse Pier is verkocht en gaat aankomende zomer weer open.

Mkb’ers vertrouwen eigen accountant

Het vertrouwen van ondernemers in hun accountant is hoog, dat blijkt uit onderzoek van Exact bij zowel accountants als ondernemers in het mkb. Slechts vier procent van de ondernemers is ontevreden met de huidige accountant. Driekwart zal volgend jaar zeker niet overstappen op een andere accountant.

Tips voor samenwerkende startups

Hoe kun jij het beste samenwerken met andere startups? Lees de onderstaande tips en doe er je voordeel mee.

'De Marketingmonnik is de ultieme kerstgedachte'

Auteur Klaas Klunder bracht het boek de Marketingmonnik uit waarin hij diverse 'marketing-geheimen' bespreekt.

Social mediaprotocol voorkomt arbeidsconflicten

Gebruik van social media leidt in de praktijk tot veel arbeidsconflicten. Dat merk ik dagelijks. Bij ons is bijvoorbeeld in tien procent van de zaken waar ontslag op staande voet aan de orde is, de oorzaak uitlatingen op social media.

Motivatietips voor een zware werkdag

Een zware werkdag, die hebben we allemaal wel een keertje. Je bent onrustig, krijgt geen woord op papier, je hebt geen inspiratie en je kunt je niet concentreren. Met deze tips zorg je ervoor dat je tóch je dag productief kunt maken.

Horeca-personeel nodig? Check Flexbook!

Flexbook, een initiatief van Ivoren Wachters welke horeca-ondernemers HR-taken (deels) uit handen neemt.

Pagina's

tweets