Clipboard Publishing - Baaz - nieuws

U bent hier

Abonneer op feed Baaz - nieuws

Last call: businessplancompetitie Ondernemen Zonder Grenzen

Ondernemen Zonder Grenzen (OZG) is een businessplancompetitie voor ondernemers die zaken (willen) doen in Latijns Amerika, Afrika of Azië. Tot 1 oktober as. kunnen ondernemers hun businessplan indienen via ondernemenzondergrenzen.nl.

StudyTube is 'Netflix voor trainingen'

StudyTube wordt door het bedrijf omschreven als de 'Netflix voor trainingen' en in feite is dit het ook. Maandag 15 september werd het platform officieel gelanceerd. Wij spreken Homam Karimi, oprichter van StudyTube, over deze startup.

Prinsjesdag: de ontwikkelingen voor het mkb in 2015

Welke gevolgen heeft de begroting van 2015 voor het mkb? Wij zetten ze op een rij.

MICA: de stijlvolle smartwatch

Smartwatches schieten als paddenstoelen uit de grond. Samsung, Sony en sinds kort ook Apple brengen de nieuwe gadgets op de markt. Echt innoverend zijn ze niet, maar wat betreft design gooit de nieuwe MICA van Intel in elk geval hoge ogen. Hoe zit het verder met de voordelen, heb je als ondernemer nu echt iets aan zo'n smartwatch?

Throwback Bossday: Spryng

Elke editie laten wij drie startups aan het woord over hoe zij bouwen aan hun nieuwe bedrijf, welke obstakels moeten zien te tackelen en welke kansen zij voor de toekomst zien. We zijn benieuwd hoe het Spryng inmiddels vergaat.

Google tilt startups in het zadel met Cloud Platform-programma

Veel IT-startups lopen tegen hoge kosten aan van de infrastructuur, zeker wanneer hun webdienst snel groeit. Google wil die groep tegemoetkomen een speciaal programma dat hen in het zadel helpt. Natuurlijk wel op hun eigen Cloud Platform, en meedoen kan niet zomaar.

Jumpstart biedt studenten de kans om een bedrijf te starten

De afgelopen week heb je twee mini-documentaires kunnen zien op Baaz. Annic van Wonderen en Nathan Moszkowicz vertelden over hun startup en gaven tips. Dit was allemaal voor het Jumpstart-project van ING. Begin oktober is het Jumpstart weekend en daar is een speciale soundtrack voor geschreven door Jiggy Djé: Anthem.

Waarom TenPages failliet ging

Vier jaar geleden lanceerde Valentine van der Lande het platform TenPages.com, waar beginnende schrijvers met steun van het publiek hun boek konden uitgeven bij een bekende uitgeverij. Wanneer we Valentine opnieuw spreken moet ze toegeven dat haar droom op succes niet is uitgekomen: de startup is failliet.

Mini-documentaire over oprichter van Ilovefashionnews.nl

Annic van Wonderen is 31 en de oprichter van Ilovefashionnews.nl. Deze jonge dame vertelt in een korte documentaire over hoe ze het bedrijf begon en geeft tips.

Slimme professor zoekt ambitieuze ondernemer

Eric Claassen brengt academische kennis naar de markt. Want hoewel Nederland hoog scoort in kennisontwikkeling, blijft veel van die kennis binnen de muren van de universiteiten of laboratoria.

DIVINE DS is de eerste auto van nieuwe merk DS

DS wordt een eigen merk en de DIVINE DS is hun eerste auto.

Koffiemachines voor op het werk

Koffiemachines die werken met versgemalen bonen zijn misschien wat langzamer, ze leveren wel de beste smaak. Wat is er op de markt?

KeepItSafe Disaster Recovery: de Next Generation backup

Nog steeds maken veel middelgrote bedrijven hun backup op tapes. Nu is een backup verstandig: data is immers kostbaar en voor veel bedrijven betekent groot dataverlies hun faillissement. Maar in het huidige klimaat waar tijd geld is en big data ook bij grote én kleinere bedrijven een steeds grotere rol speelt, voldoet tape niet meer. Hoe moet het dan wel?

Mini-documentaire over jonge ondernemer Nathan Moszkowicz

Ontmoet Nathan Moszkowicz, een ondernemer van nog maar 21 jaar oud. Hij is artiestenmanager en oprichter van de Naman. In een mini-documentaire zie je hoe hij tegen het ondernemersleven aankijkt.

Get in the Ring sluit partnerschap af met Saudi Telecom Company

Get in the Ring (GITR) en Saudi Telecom Company (STC) hebben een partnership afgesloten. Hiermee willen ze nieuwe mogelijkheden creëren voor start-ups in Saoedi Arabië en het Midden-Oosten. GITR is een wereldwijde competitie waarbij startups met elkaar strijden door middel van pitches.

Vier tips tegen een jetlag

Ben je vaak op reis voor zaken en begeef je je dan in een andere tijdzone? Grote kans dat je dan wel eens te maken hebt met een jetlag. Helemaal voorkomen hiervan is lastig, maar met deze tips word je misschien wat sneller weer fit.

Vijf tips om je printer hacker-proof te maken

Van je cloudomgeving tot je laptop en smartphone, als ondernemer doe je er alles aan om je gegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Maar hoe zit het met je printer? Ook dat is een gewilde en eenvoudige prooi voor hackers. Vijf zaken waar je rekening mee moet houden.

Hoe gaat het met Scoupy?

Met Scoupy.nl lanceerde Valentijn Bras in 2011 een online kortingsbonnenboekje waarmee je via je smartphone in allerlei fysieke winkels voordeel haalt. De teller gebruikers stond destijds op 220.000 gebruikers. Hoe gaat het nu?

Geld overmaken met je Facebook-account, vanaf september kan het

Met de introductie van de IBAN is geld overmaken een tijdrovende klus. De online bank Knab komt met een oplossing: Knab Social, waarvoor je alleen nog een Facebook-account of mobiel nummer nodig hebt.

Volvo komt met speciale XC90 First Edition

De nieuwe Volvo XC90 is in Nederland vanaf 2015 te verkrijgen. Begin september is er echter al een speciale uitvoering te verkrijgen: de Volvo XC90 First Edition.

Pagina's

tweets