Clipboard Publishing - Baaz - nieuws

U bent hier

Abonneer op feed Baaz - nieuws

Ondernemers dienen rapport in over complexe toezichtregels

Ondernemers krijgen hoge kosten door te ingewikkelde toezichtregels. Dit staat in een rapport wat de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland vandaag aanbieden aan minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst.

Gastopinie: Wet werk en zekerheid voert bureaucratie verder op

De nieuwe Wet werk en zekerheid legt meer druk op de werkgever. De werkgever die een werknemer met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van zes maanden of langer niet tijdig laat weten of zijn aflopende arbeidsovereenkomst al dan niet wordt verlengd, moet die werknemer straks een boete van maximaal een bruto maandsalaris betalen.

Overstappen naar een nieuwe hostingprovider? 5 tips voor een makkelijke migratie

Heb je een keuze gemaakt voor een nieuwe hostingprovider? Dan kan het migratietraject van start gaan. Maar niet zonder een gedegen voorbereiding, anders kom je voor onaangename verrassingen te staan.

Minder afhankelijk dankzij online rechtshulp

Dankzij de bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp en de hoge prijzen van advocaten hebben steeds minder particulieren en zzp'ers de mogelijkheid om goede rechtshulp te krijgen. Innovatieve juridische websites lijken de oplossing te bieden.

Studeer je journalistiek? Wij zoeken stagiairs voor de BAAZ-redactie!

De website van BAAZ bericht dagelijks over alles wat raakt aan het werken en leven van ondernemers en C-level managers. Denk aan praktische tips, interviews met toonaangevende bedrijven, management-tips, maar ook lifehacking, lifestyle en technologie komen aan bod. Kortom: een veelzijdig magazine voor een brede doelgroep professionals.

Overstappen naar managed hosting: ontzorg je webapplicaties

Webapplicaties hebben tal van voordelen. Het maakt locatieonafhankelijk werken mogelijk, want een moderne browser en een internetverbinding volstaat doorgaans. Ook het centrale management is een zegen voor de IT-afdeling. Maar wat als de hosting van zo'n webapp je boven het hoofd groeit? Er zijn genoeg redenen om over te stappen naar een managed hostingprovider.

Out now: Baaz 3.2014

Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe Baaz. Met in deze editie een sportieve EindBaaz, een uitgebreide masterclass eventplanning en maar liefst twee specials heb je voorlopig genoeg te lezen en te leren.

Geen fiets meer op de zaak

Wie op een fiets van de zaak rondrijdt, heeft pech: staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes maakte bekend dat de huidige fiscale stimuleringsmaatregel vanaf 1 januari binnen de werkkostenregeling valt. Dit betekent dat het een stuk duurder wordt om je werknemers van een fiets van de zaak te voorzien.

NS geeft app nuttige updates voor forenzen

De Reisplanner Xtra-app van de NS laat sinds deze week ook het laatst bekende saldo op de ov-chipkaart zien. Ook wordt er gewerkt aan een applicatie waarmee er producten op de kaart gezet kunnen worden.

Het nieuwe tientje: voel, kijk en kantel

Vandaag is het nieuwe tieneurobiljet in omloop gegaan. Het nieuwe tientje lijkt op het vorige ontwerp, maar moet vervalsingen tegengaan dankzij verbeterde echtheidskenmerken.

Startup MediaBookers brengt vernieuwing in advertentiewereld

Met een bijzondere campagne presenteert de startup MediaBookers hun product. Doormiddel van hun eigen product te gebruiken willen ze laten zien wat de kracht is van hun online boekingssysteem voor advertenties en media-inkoop en hoe krachtig landelijk adverteren kan zijn.

Slechte zithouding kost het bedrijfsleven onnodig veel geld

‘Zitten is het nieuwe roken’ riep Nilofer Merchant tijdens zijn TEDTalk in 2013. Hiermee slaat de business innovator de spijker op z’n kop. De meeste Nederlanders zitten van maandag tot vrijdag bijna acht uur achter hun bureau. Eenmaal thuis gaat de gemiddelde Nederlander nog drie tot vier uur voor de televisie zitten. Onderzoek toont aan dat 80 procent hiervan een verkeerde houding aanneemt. Kortom, we zitten meer dan we slapen. En we hebben niet door hoe slecht een verkeerde zithouding is voor de gezondheid. Wat zijn de gevolgen hiervan voor het bedrijfsleven?

Last call: businessplancompetitie Ondernemen Zonder Grenzen

Ondernemen Zonder Grenzen (OZG) is een businessplancompetitie voor ondernemers die zaken (willen) doen in Latijns Amerika, Afrika of Azië. Tot 1 oktober as. kunnen ondernemers hun businessplan indienen via ondernemenzondergrenzen.nl.

StudyTube is 'Netflix voor trainingen'

StudyTube wordt door het bedrijf omschreven als de 'Netflix voor trainingen' en in feite is dit het ook. Maandag 15 september werd het platform officieel gelanceerd. Wij spreken Homam Karimi, oprichter van StudyTube, over deze startup.

Prinsjesdag: de ontwikkelingen voor het mkb in 2015

Welke gevolgen heeft de begroting van 2015 voor het mkb? Wij zetten ze op een rij.

MICA: de stijlvolle smartwatch

Smartwatches schieten als paddenstoelen uit de grond. Samsung, Sony en sinds kort ook Apple brengen de nieuwe gadgets op de markt. Echt innoverend zijn ze niet, maar wat betreft design gooit de nieuwe MICA van Intel in elk geval hoge ogen. Hoe zit het verder met de voordelen, heb je als ondernemer nu echt iets aan zo'n smartwatch?

Throwback Bossday: Spryng

Elke editie laten wij drie startups aan het woord over hoe zij bouwen aan hun nieuwe bedrijf, welke obstakels moeten zien te tackelen en welke kansen zij voor de toekomst zien. We zijn benieuwd hoe het Spryng inmiddels vergaat.

Google tilt startups in het zadel met Cloud Platform-programma

Veel IT-startups lopen tegen hoge kosten aan van de infrastructuur, zeker wanneer hun webdienst snel groeit. Google wil die groep tegemoetkomen een speciaal programma dat hen in het zadel helpt. Natuurlijk wel op hun eigen Cloud Platform, en meedoen kan niet zomaar.

Jumpstart biedt studenten de kans om een bedrijf te starten

De afgelopen week heb je twee mini-documentaires kunnen zien op Baaz. Annic van Wonderen en Nathan Moszkowicz vertelden over hun startup en gaven tips. Dit was allemaal voor het Jumpstart-project van ING. Begin oktober is het Jumpstart weekend en daar is een speciale soundtrack voor geschreven door Jiggy Djé: Anthem.

Waarom TenPages failliet ging

Vier jaar geleden lanceerde Valentine van der Lande het platform TenPages.com, waar beginnende schrijvers met steun van het publiek hun boek konden uitgeven bij een bekende uitgeverij. Wanneer we Valentine opnieuw spreken moet ze toegeven dat haar droom op succes niet is uitgekomen: de startup is failliet.

Pagina's

tweets