Clipboard Publishing - Nieuws

U bent hier

Abonneer op Clipboard Publishing aggregator - Nieuws

Testfoto's: Leica T (Typ 701)

DIGIFOTO Pro - nieuws

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, heeft ons een serie voorbeeldfoto's beschikbaar gesteld die zijn geschoten met de nieuwe Leica T. Benieuwd naar de kwaliteiten van de fraaie camera? Bekijk de foto's hier in volledige resolutie.

Een ontslaggesprek voeren: hoe doe je dat?

Baaz - nieuws

Een werknemer moeten ontslaan is nooit leuk, maar het is helaas één van de dingen die bij het ondernemersvak hoort. Zo´n gesprek voeren, hoe pak je dat nou het best aan? Wij geven vier tips.

Testversies van OS X voortaan beschikbaar voor iedereen

WINMAG Pro - nieuws

Nieuwsgierig naar wat je te wachten staat bij de volgende versie van OS X? Goed nieuws: voortaan is de betaversie voor iedereen vrij toegankelijk.

Van etail naar retail: de pop-up store

Baaz - nieuws

Veel e-tailers dromen van een fysieke winkel. Om te kijken of hun webwinkel net zo succesvol is in de winkelstraat als online, openen ze een pop-up store. Waar moet je als e-tailer op letten als je met het openen van een pop-up store de overstap wil maken van etail naar retail? Een paar juridische aspecten op een rijtje.

Hands-On Preview: Leica T - unibody, touchscreen en autofocus

DIGIFOTO Pro - nieuws

Na het Leica R, M en S-systeem komt de Duitse fabrikant nu met haar vierde systeem. De Leica T is een compacte systeemcamera met groot aanraakscherm, een nieuwe T-vatting voor af-objectieven en een 16-megapixel aps-c-sensor.

High-endsmartphone Oneplus One biedt topspecificaties voor 269 euro

WINMAG Pro - nieuws

Veel voor weinig, die uitspraak mag je met een gouden pennetje noteren bij de smartphonebouwer Oneplus. De nieuwe Chinese fabrikant komt met de Oneplus One, en dat is in ieder geval op papier een high-endtoestel vergelijkbaar met de huidige top. De prijs is echter radicaal anders: 269 euro.

Fujifilm X100 en X100S krijgen firmware-update, ondersteuning voor TCL-X100

DIGIFOTO Pro - nieuws

Fujifilm geeft zowel de X100 als de X100S een firmware-update om ze geschikt te maken voor de nieuwe teleconverter, de TCL-X100. Daarmee tover je het 35mm-objectief (fullframe-equivalent) om in een 50mm. De firmware voor beide toestellen is per direct beschikbaar.

Sigma Optimization Pro 1.2.0 en nieuwe firmware voor USB Dock

DIGIFOTO Pro - nieuws

Sigma komt met een nieuwe versie van haar software Sigma Optimization Pro, bedoeld om je objectieven te optimaliseren met vergaande afstellingen. Ook voor de bijbehorende USB Dock is nieuwe firmware beschikbaar. Beide zijn per direct beschikbaar.

Firmware-update 1.01 voor Nikon D4S

DIGIFOTO Pro - nieuws

Al kort na de introductie is het tijd voor de eerste firmware-update voor de Nikon D4S. Firmwareversie 1.01 lost een aantal kleine bugs op, zoals het in sommige gevallen niet correct weergeven van het histogram wanneer zowel raw's als jpg's worden opgeslagen.

Atom: veelbelovende editor voor ontwikkelaars

WINMAG Pro - nieuws

Een teksteditor, wat valt daar nou nog aan te verbeteren? Een hoop, zo moeten de initiatiefnemers van Atom gedacht hebben. Dit stukje software, nu nog in beta, is helemaal gebouwd met webtechnologie als javascript en css en daarom ook helemaal naar je hand te zetten.

Preview: Lytro Illum, de light field camera 2.0

DIGIFOTO Pro - nieuws

Daar waar de eerste Lytro nog het meest leek op een door Apple afgekeurd ontwerp voor een iPod, ziet de nieuwe Illum er een stuk serieuzer uit. De techniek is ook serieuzer, met een relatief grote 1-inchsensor, een 4-inch touchscreen en een 8x-zoomobjectief.

Review: Apostle - social media managementtool

WINMAG Pro - nieuws

Social media zijn geen hype meer, het is een blijvend fenomeen waarmee bedrijven rekening moeten houden. Apostle heeft hiervoor een praktisch product ontwikkeld.

'Samyang komt met elektronische diafragmasturing voor Canon'

DIGIFOTO Pro - nieuws

Volgens een teaser van Samyang presenteert de fabrikant op 28 april nieuwe producten, die een tweede grote stap voor het merk betekenen. Op autofocus hoef je niet te rekenen, maar in een video is wel een Samyang 35mm f/1.4 voor Canon EF te zien zonder diafragmaring, maar mét elektronische contacten.

Hoe word je een topondernemer?

Baaz - nieuws

Met twintig jaar ondernemerservaring en de nodige succes op zak, is Jacqueline Zuidweg een regelrechte topondernemer te noemen. Deze maand deelt ze haar dromen en motto en vertelt ze hoe je nu de top bereikt.

Canon-introductie op 24 april en nieuwe TS-E-objectieven op Photokina?

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op de Facebook-pagina van Canon Hong Kong is een teaser verschenen voor vermoedelijk een nieuw objectief. Het enige dat we vooralsnog zeker weten is de datum waarop het nieuws komt: 24 april 2014. Ook tijdens de Photokina kun je waarschijnlijk nieuwe objectieven verwachten, TS-E-objectieven om precies te zijn.

‘Onze studenten leggen een verbinding met de markt’

Baaz - nieuws

Als regio-coördinator van Jong Ondernemen is het aan Wim Rutgers de Student Company’s van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de beste coaches en begeleiders te bieden. Al bijna twintig jaar bouwt hij aan een netwerk en programma faciliteert hij studenten om een persoonlijke ontdekkingstocht in ondernemersland te maken.

Fotostudio Ermakov - Fotograaf, verzamelaar en ondernemer

DIGIFOTO Pro - nieuws

Het Nederlands Fotomuseum presenteert van 14 juni tot en met 31 augustus 2014 meer dan honderd vintage afdrukken uit het archief van fotograaf, verzamelaar én ondernemer Dmitri Ermakov (Georgië, 1846 – 1916). De zeer omvangrijke verzameling bestaat uit beelden die Ermakov zelf heeft gemaakt, aangevuld met foto's van tijdgenoten uit de Kaukasus.

Vijf tips tegen voedselverspilling op de werkvloer

Baaz - nieuws

Wil je dat de buitenwereld jouw onderneming serieus neemt en ook nog eens waardeert, dan kom je niet onder een maatschappelijk verantwoorde input uit. Dat kan op talloze manieren. Een gemakkelijke en voordelige manier is voedselverspilling tegengaan.

Review: MITserv - Werkplek Online

WINMAG Pro - nieuws

Deze review schrijf ik niet op mijn vertrouwde Linux-desktop, maar op een remote-omgeving, in de cloud bij MITServ. Het Tilburgse automatiseringsbedrijf biedt namelijk een complete digitale werkplek in de cloud. Die werkplek is ‘gewoon’ een Windows-desktop, aangevuld met enkele nuttige Office-toepassingen en een browser. Het verschil: het draait niet op de lokale machine, maar in de cloud, bij MITServ. Zij beheren alles, van de updates voor de software tot aan de beveiliging, de dataopslag en de back-up.

'Reflecting Identities' – Photographs by dindi.

DIGIFOTO Pro - nieuws

Beeldend kunstenaar dindi. exposeert met 'Reflecting Identities' van 10 mei tot en met 21 juni in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Met haar schilderachtige, geënsceneerde onderwaterfotografie is dindi. op zoek naar tweedeling en balans van de innerlijke tegenstrijdigheid in de vrouwelijke psyche.

Pagina's

tweets