Clipboard Publishing - Nieuws

U bent hier

Abonneer op Clipboard Publishing aggregator - Nieuws

Photokina 2014: Hands-on met Kowa's nieuwe mft-objectieven

DIGIFOTO Pro - nieuws

Begin 2014 maakte Kowa bekend met nieuwe micro four thirds-objectieven te komen. In september volgde een introductie met meer details. De objectievenmaker is ook op de Photokina aanwezig, we nemen een kijkje bij het nieuwe glaswerk.

Photokina 2014: Pentax toont drie objectieven in ontwikkeling

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op de Photokina-stand van Ricoh Pentax Imaging treffen we drie mockups van objectieven waar de fabrikant momenteel aan werkt. Veel informatie over het glaswerk is er nog niet, op twee van de drie objectieven ontbreken getallen die meer details geven.

Sony komt met Imaging PRO Support in Europa

DIGIFOTO Pro - nieuws

Sony brengt het Imaging PRO Support-programma, dat eerder in Azië werd gelanceerd, begin 2015 naar Europa. Het programma maakt in april zijn Europese debuut in Duitsland en zal later uitgerold worden naar andere landen.

Last call: businessplancompetitie Ondernemen Zonder Grenzen

Baaz - nieuws

Ondernemen Zonder Grenzen (OZG) is een businessplancompetitie voor ondernemers die zaken (willen) doen in Latijns Amerika, Afrika of Azië. Tot 1 oktober as. kunnen ondernemers hun businessplan indienen via ondernemenzondergrenzen.nl.

Voigtländer komt met 10,5mm f/0.95 voor micro four thirds

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op de Photokina-stand van Voigtländer is een 10,5mm f/0.95-objectief te zien voor micro four thids. Het vierde objectief in de serie van zeer lichtsterke objectieven. komt begin 2015 op de markt.

StudyTube is 'Netflix voor trainingen'

Baaz - nieuws

StudyTube wordt door het bedrijf omschreven als de 'Netflix voor trainingen' en in feite is dit het ook. Maandag 15 september werd het platform officieel gelanceerd. Wij spreken Homam Karimi, oprichter van StudyTube, over deze startup.

Fujifilm toont vier objectieven voor 2015 op Photokina

DIGIFOTO Pro - nieuws

Regelmatig brengt Fujifilm informatie naar buiten over toekomstige objectieven middels een roadmap. Zo weten we al een tijdje dat er in 2015 vier objectieven komen. Op de Photokina kregen we meer te weten over het nieuwe glaswerk.

Leica introduceert vier vernieuwde Summarit M-objectieven

DIGIFOTO Pro - nieuws

Leica vernieuwt de serie Summarit M-objectieven. De nieuwe generatie krijgt een maximaal diafragma van f/2.4 en een nieuw lensontwerp dat betere prestaties moet leveren. Het gaat om een 35mm, 50mm, 75mm en 90mm.

BredaPhoto-video: Koen Hauser

DIGIFOTO Pro - nieuws

Het fotofestival BredaPhoto is al een week bezig. Tijdens het festival verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. In deze zesde aflevering vertelt Fotograaf des Vaderlands, Koen Hauser, over zijn serie ‘Kijk! Mijn geluk’.

Leica M-A: nieuwe analoge meetzoeker

DIGIFOTO Pro - nieuws

Leica introduceert op de Photokina een nieuwe analoge meetzoekercamera: de Leica M-A (Typ 127). De volledig mechnische M-A staat volgens Leica voor 'fotografie in zijn meest oorspronkelijke vorm.'

Leica introduceert 11-23mm en 55-135mm voor T-systeem

DIGIFOTO Pro - nieuws

Leica introduceert op de Photokina twee nieuwe objectieven voor het T-systeem: de 11-23mm f/3.5-4.5 ultragroothoek en de 55-135mm f/3.5-4.5 telezoom. Beide objectieven komen begin 2015 op de markt.

Leica M Edition 60 heeft geen lcd en is peperduur

DIGIFOTO Pro - nieuws

Ter ere van het honderd jarige bestaan van Leica en zestig jaar Leica M-camera's introduceert de Duitse fabrikant op de Photokina de Leica M Edition 60. Een digitale meetzoeker, zonder lcd, in een zeer beperkte oplage met een erg hoog prijskaartje.

ZyXEL verzorgt trainingen rondom netwerkengineering

WINMAG Pro - nieuws

Netwerkfabrikant ZyXEL verzorgt een serie ZyXEL Certified Network Engineer (ZCNE) cursussen in oktober en november 2014 op haar trainingslocatie in Hoofddorp. IT-professionals krijgen tijdens de cursussen training in Security, Wireless of Ethernet.

Nieuwe Leica S (Type 007) met cmos-sensor schiet 4K-video

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op de Photokina introduceert Leica twee nieuwe digitale middenformaatcamera's. De Leica S (Type 007) is het topmodel met cmos-sensor en 4K-filmfunctie, de Leica S-E (Type 006) is een goedkopere uitvoering met ccd-chip.

Zeiss introduceert Distagon T* 35mm f/1.4 ZM

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op de Photokina introduceert Zeiss een nieuw 35mm f/1.4-objectief met Leica M-vatting. Het objectief komt in het vierde kwartaal van 2014 op de markt in een zwarte en zilveren uitvoering en gaat zo'n 2000 euro kosten.

Prinsjesdag: de ontwikkelingen voor het mkb in 2015

Baaz - nieuws

Welke gevolgen heeft de begroting van 2015 voor het mkb? Wij zetten ze op een rij.

BredaPhoto-video: Photographer Hal

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op donderdag 11 september startte het fotofestival BredaPhoto. Tijdens het festival verschijnen er video’s, waarin de exposerende fotografen vertellen over hun werk. Photographer Hal vertelt in deze vijfde aflevering over zijn project.

Impressie: Olympus Photography Playground in Keulen

DIGIFOTO Pro - nieuws

Tijdens de Photokina geeft Olympus bezoekers de kans een bezoekje te brengen aan de Photography Playground. Op de Playground kun je aan de slag met een Olympus-camera en diverse kunstwerken fotograferen. Wij probeerden het uit.

Photokina 2014: Samsung pakt uit met NX1 en 300mm f/2.8 OIS

DIGIFOTO Pro - nieuws

Samsung pakt op de Photokina groots uit met de NX1, de Koreaanse fabrikant wil met de geavanceerde compacte systeemcamera ook professionele fotografen aanspreken. Hoe doe je dat beter dan met een groot wit objectief? Moet Samsung gedacht hebben.

Primeur: Tokina AT-X 11-20mm f/2.8 PRO DX gespot

DIGIFOTO Pro - nieuws

Op de Photokina-stand van Tokina stuitten we op de 11-20mm f/2.8. We hadden nog niet eerder van dit objectief gehoord, het blijkt om een prototype te gaan van wat de opvolger van de populaire 11-16mm f/2.8 moet worden.

Pagina's

tweets