DIGIFOTO Pro zag in 2007 het levenslicht. In een korte tijd heeft het magazine een enome ontwikkeling doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een volwassen en toonaangevende speler op de markt van fotografiemagazines. Het heeft een kritisch, hoger opgeleide achterban van enthousiaste, gevorderde amateurfotografen en semi-professionals die zeer geinteresseerd zijn in alles wat raakt aan fotografie.

Magazine

Het magazine kenmerkt zich door diepgravende features, interviews, waardevolle workshops en gedegen, onafhankelijke testen en prachtige portfolio's. Altijd met zoveel mogelijk interactie met de lezer en alles geschreven met de zeer kritische en gevorderde doelgroep in het achterhoofd.

DIGIFOTOPro.nl

Recentelijk is de website digifotopro.nl volledig vernieuwd en is het een modern, zeer interactief en goed bezocht platform voor fotografieliefhebbers. Hier is onder andere het meest recente nieuws op het gebied van fotografie te vinden, reviews van de nieuwste producten, exposure, interviews en veel meer. Naast het vele fotomateriaal maakt filmmateriaal ook onderdeel uit van de site. De redactie houdt de website continu up-to-date zodat bezoekers altijd iets nieuws te zien en te lezen hebben. Ook is DIGIFOTO Pro actief op Facebook, Twitter, Flickr (13.000+ members), Delicious en YouTube. Daarnaast is er een hechte samenwerking met het fotografieforum Dutchphotozone, Birdpix, Nederpix en Digireflex.

De bezoekcijfers zitten in de lift. Dit is mede te verklaren door het hoge aantal interactieve mogelijkheden zoals fotowedstrijden, reactiemogelijkheden en de lezersgallery. De combinatie van een fotografiemagazine met een actuele, zeer complete en volwaardige website is in de Benelux een unicum.

Lezersonderzoek

Uit het onlangs gehouden lezersonderzoek (november 2013) blijkt een zeer grote waardering voor zowel het magazine als de website. DIGIFOTO Pro heeft een hoog aantal meelezers, wat zorgt voor een nog omvangrijker bereik. Opvallend is het hoge gemiddelde rapportcijfer; 8,5 voor het magazine en 7,8 voor de (oude!) website (NB: Op het moment van onderzoek was de oude website nog in gebruik). De bezoekers/lezers in cijfers: De volgende aspecten zijn naar voren gekomen betreffende de DIGIFOTO Pro lezers en onze media-uitingen: 86% van de lezers is een man met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. 60% heeft een HBO-diploma of hoger genoten. De lezers karakteriseren DIGIFOTO Pro als betrouwbaar, praktisch, gevarieerd en vernieuwend. Maar liefst 9 op de 10 lezers geeft aan dat de artikelen van invloed zijn op de meningsvorming en aanschaf van producten.

Mediakit DIGIFOTO Pro

Meer informatie over het magazine en de website is te vinden in de mediakits. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen via sales@clipboard-publishing.nl of via 015-7600770.